28 листопада 2013 р. у приміщенні МЗС України відбулося розширене засідання Науково-методичної комісії (НМК) з інформаційної безпеки за головуванням керівника Управління режиму та захисту інформації МЗС України генерал – майора О.Скриника.

На засіданні були розглянуті питання щодо порядку впровадження галузевих стандартів освіти у галузі інформаційної безпеки (1701).

З аналізом стану справ щодо розробки галузевих стандартів вищої освіти за ОКР «бакалавр» за напрямком 170101 «Безпека інформаційних і комунікаційних систем», розроблення засобів діагностики для нормативних дисциплін виступив голова підкомісії НМК «Безпека інформаційних і комунікаційних систем», директор Інституту комп’ютерних інформаційних технологій НАУ д.т.н., проф. О.Юдін.

Особливу увагу викликала доповідь О.Юдіна «Концепція підвищення ефективності підготовки ІТ- фахівців в Україні - пріоритетні задачі Уряду».

У роботі НМК взяли участь завідувач кафедрою «Безпека інформаційних технологій» д.т.н., проф. О.Корченко (член робочої групи з розробки галузевого стандарту ОКР «Бакалавр» за напрямком 170103 «Управління інформаційною безпекою») та доцент кафедри «Комп’ютеризовані системи захисту інформації» О.Шматок (член робочої групи з розробки галузевого стандарту ОКР «Бакалавр» за напрямком 170101 «Безпека інформаційних і комунікаційних систем»).