З 9 по 11 жовтня 2015 р. в м. Харків відбувся Всеукраїнський семінар «Світ на кінчиках пальців» щодо проблем забезпечення права дітей з важкими порушеннями зору на отримання якісної інформації в доступній для них формі. Даний семінар проходив в рамках реалізації Всеукраїнської програми «Національна Асамблея інвалідів України» (НАІУ) «Сприяння розвитку громадського руху жінок-інвалідів та батьків, які виховують дітей – інвалідів».

Національний авіаційний університет представляла команда «Braille-device» з СНТТ «Робототехніки» Навчально-наукового інституту Комп’ютерних інформаційних технологій: керівник - доцент кафедри КСУ Артамонов Є.Б., студенти НН ІКІТ – Длужевський Андрій, Панфьоров Олександр, Шкляєв Антон.

В рамках семінару на пленарному засіданні, яке проходило в стінах Харківського спеціального учбово-виховного комплексу ім. В.Г. Короленка, було заслухано дві доповіді представників НАУ – Артамонова Є.Б. про навчальний комплекс для вивчення шрифту Брайля та Олександра Панфьорова про новаторську розробку під загальною назвою «кубики Брайля».

Обидва виступи викликали шалену дискусію, отримали підтримку освітніх центрів по роботі з дітьми-інвалідами зору та побажання скорішого переведення проектів до промислового випуску.

Окрім виступів під час проведення заходу учасники обмінялися досвідом з колегами з України, Польщі, Вірменії, ознайомилися з особливостями зображувальної діяльності людей, що мають проблеми зору, та існуючими сучасними методами виготовлення тифлографічних посібників.

Фото - http://www.ex.ua/94701665